Kontakt : info@kristenryeng.com

 WWW.KRISTENRYENG.COM

 

Info om Maritindan

Maritindan består av 4-5 høyder sør for Henrikskardet ved Sørbotn. (Ramfjorden).

Kjedens høyeste punkt måler 1062 moh.

Parkering finnes langs E8 ved Fagerelva. Herfra går det god sti opp langs Fagerelva og videre inn mot Henrikskaret.

Tidsforbruk fra parkering til toppen ca 2 - 3 timer i moderat, rolig tempo.

 

Bilder fra turen

 

Værvarsel fra YR.no

 

 

EKSTERN INFORMASJON

Bilder og turbeskrivelse fra www.kugo.no

Bilder og turbeskrivelse fra www.lyngen.name

 

Maritindan - 1062 moh

 

Turbeskrivelse

Maritindan ligger øst for Sørbotn i Ramfjorden (Fagernes), ca 2-3 mil fra Tromsø. Fjellet består av flere topper hvor det høyeste punktet måler 1062 meter over havet.

 

Se kartutsnittet nedenfor som viser fjellets plassering:

 

Parkering finnes langs veien i området ved Fagerelva. Herfra går det en god sti opp langs Fagerelva og videre inn Henrikskaret. Stien starter i forlengelsen av en grusvei/innkjøring til et lite bolihus og er dermed ikke synlig fra parkeringen. Finner du ikke stien er Fagerelva et godt utgangspunkt og ledelinje mot Henrikskaret.

Det er en del vegetasjon og kupert terreng i starten, men langs stien er traseen god. Når man nærmer seg skoggrensen vil stien gradvis forsvinne, men herfra er navigeringen videre enkel.

 

Se kartutsnittet nedenfor som viser egnet trase mot toppen:

 

Fra Henrikskaret legges ruten videre langs fjellkjeden mot sør (på høyre side). Gå inn den lille dalen mellom høyde 830 og 859 og følg denne videre inn mot høyde 859. Drei deretter mot nordøst for å komme opp på  ryggen nord for topplatået og følg denne mot toppen. Det er noen berg/klipper langs denne ryggen som kan se utfordrende ut, men disse lar seg enkelt passere ved å gå rundt på sidene.

Oppe på platået er det en svak stigning videre mot øst og Maritindans høyeste punkt 1062 moh. Det er bygget en liten varde helt mot øst, men dette er IKKE høyeste punkt. Fra varden er det riktignok den beste utsikten, men for å ha vært helt på toppen må du legge turen innom den lille høyden nord for vardens plassering.

Fra toppen er det flott utsikt i alle retninger. Bjørnskadalen med Bjørnskartinden og Hamperokken mot Nord, Saltdalen og de navnløse fjell mot øst, hele Lavangsdalen med flere spennende fjell på begge sider mot sør og utsikt mot Malangen og Kvaløya mot vest.

Turen til toppen tar ca 2 - 3 timer sommerstid i rolig, moderat tempo. Regn med å bruke 2 timer + på vei ned.

 

 

God tur !

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbake til TURBESKRIVELSER

www.kristenryeng.com © 2007 - 2010