Kontakt : info@kristenryeng.com

 WWW.KRISTENRYENG.COM

 

Info om Rundfjellet og Blåfjellet:

Rundfjellet (750 moh)

 

Blåfjellet (778 moh)

 

Begge ligger med enkel adkomst fra Kroken på Tromsø's fastland.

Flott utsikt og enkle nybegynner topper - eller som rask treningstur.

 

Bilder fra turen

 

Værvarsel fra YR.no

 

 

EKSTERN INFORMASJON

(eksterne linker)

Rundfjellet og Blåfjellet

 

Turbeskrivelse

Rundfjellet (750 moh) og Blåfjellet (778 moh) er to fjell som enkelt kan kombineres med hverandre på en og samme tur. Det skiller kun 7-800 meter i luftlinje mellom disse to, så når man først tar turen - hvorfor ikke besøke begge to?

 

 

Kartutsnittet nedenfor viser fjellenes plassering:

 

Parkering finnes i tilknytning til alpin anlegget i Kroken. Herfra tar man seg opp mot trykkbassenget og krysser elven mot nord. Her ligger en snuplass/bussholdeplass - og herfra pekte jeg trugespissene mot toppen og labbet ivei. Jeg gikk denne turen på truger vinterstid, og valgte en kort, bratt trase opp i gjennom skogen. Som man ser av rutetegningen nedenfor er det mulig å følge lysløypenettet videre mot nord - for å gå en slakkere rute mot toppen.

   

Over skoggrensen er ruten enkel. Sikt deg inn på toppen og gå til varden viser seg idet man runder toppen. Fra Rundfjellet kan man i klarvær se toppvarden på Blåfjellet. Distansen er 7-800 meter i luftlinje og bør ikke ta stort mer enn maks 30 minutter.

   

Dette er et enkelt toppturvalg som gir en helt OK treningseffekt. For ivrige skientusiaster er nok denne turen litt kort, men som en nybegynnertur / testtur av nytt utstyr etc er dette et fjell som ligger i umiddelbar nærhet til Tromsø - og som i så måte fungerer utmerket.

Tidsmessig bør det være mulig å nå toppen i moderat tempo på godt under 2 timer.

 

 

Kartutsnittet nedenfor viser ruten til toppen(e):

 

 God tur!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbake til TURBESKRIVELSER

www.kristenryeng.com © 2007 - 2012