Kontakt : info@kristenryeng.com

 WWW.KRISTENRYENG.COM

 

Info om Skulgamtinden:

Skulgamtinden ligger på Ringvassøya i Tromsø kommune.

Fjellet er 946,5 meter over havet og byr på flott utsikt over Ringvassøy og området rundt.

Parkering finner du ved Storvatnet på nordsiden av veien, rett før veien krysser elva.

Fra parkering til toppen er det 5-6 kilometer å gå en vei, noe som i moderat tempo tar omlag 3 timer. Beregn å bruke tilsvarende tid ned igjen.

 

Bilder fra turen

 

Værvarsel fra YR.no

 

EKSTERN INFORMASJON

Bilder og turbeskrivelse fra www.lyngen.name

 

Skulgamtinden - 08.09.09 (Kristen Ryeng)

 

Turbeskrivelse

Skulgamtinden med sine 946,5 høydemeter er et fjell som anbefales samtlige å besøke. Fjellet ses fra Tromsøya som en spektakulær luftig spiss, men er relativt uproblematisk å nå for folk flest.

 

Se kartutsnittet fra Norgesglasset nedenfor som viser fjellets plassering:

 

Fra Tromsø kjører man til Kvaløya, følger veien nordover forbi Futrikelva og videre under Kvalsundtunnelsen som går til Ringvassøya. Her følger man veien ytterligere noen kilometer til man kommer til dalføret som skiller Gammalgårdsfjellet og Stortinden. Her finnes det gode parkeringsmuligheter på nordsiden av veien ved Storvatnet. Parkeringen ligger like før veien krysser elven.

Etter å ha parkert bilen, går man videre langs veien til fots, over bruen - og følger elvens nordside opp mot dalen. Her vil du finne stien som leder deg hele veien opp mot Skulgamtinden.

 

Se kartutsnittet fra Norgesglasset nedenfor som viser ruten til toppen:

 

Ruten opp er lettgått, men lang. Fra parkering til toppen er det ca 5-6 kilometer å gå. Når man passerer Fjerdevannet legges ruten skrått opp mot øst for å vinne høyde opp mot Skulgamtindens fortopp.

 

Bildet nedenfor viser noe av ruten opp mot toppen:

 

Selve toppunktet ligger i bakkant av topplatået. Dette punktet kan se vanskelig ut, men er enkelt å forsere. Det trengs ingen klatreferdigheter eller ekstra utstyr for å nå hit.

Fra toppen er det en utrolig flott utsikt i alle himmelretninger som venter deg.

En tur som anbefales samtlige, men grunnet turens lengde bør du ha utholdenhet og kondis som ikke sier takk for seg etter 2-3 timer. Beregn å være på vandring i minimum 5-6 timer på denne turen.

 

 

Fjellet er oppgitt med forskjellige høyder på nettet. Jeg har tidligere oppgitt høyden til Skulgamtinden til å være 925 meter over havet - dette er feil. Ved nærmere undersøkelse, og en runde hos Statens Kartverk med bruk av zoomverktøyet i Norgesglasset viser kartet den korrekte høyden : 946,5 meter over havet.

 

 

Nedenfor et panorama som viser Skulgamtinden sett fra Nordfjellet. Toppen av Skulgamtinden (946 moh) ses til høyre i bildet. (Klikk på bildet for full størrelse).

 

 

God tur!

 

 

 

 

Tilbake til TURBESKRIVELSER

www.kristenryeng.com © 2007 - 2010